sunnuntai 8. elokuuta 2010

Näyttelyrumpa

Rosien viralliset näyttelyt starttasivat sangen epäonnisissa merkeissä reilu viikko sitten. Oltiin menossa debytoimaan Ristiinaan, kun matkalla aamujunaan tytteli juoksi pois näkyvistä räksän perään. Sitten alkoi kuulua kiljuntaa ja kun ehdein paikalle, niin apua että sitä aamulla neljältä heränyt omistaja säikähti!

Tassu veressä. Orapihlajapensaan piikki siinä. 

Piikki lähti onneksi helposti pois, verenkin sain tyrehtymään, ja ontuminen alkoi hipposen helpottamaan näiden toimenpiteiden jälkeen. Olin jo ostanut aamujunaan lipun valmiiksi ja aikaa junan lähtöön oli enää 20min, joten päätin sitten äksidentistä huolimatta suunnata kohti Mikkeliä, josta kasvattajatäti meidät poimi asuntoautoonsa, ja josta jatkoimme sitten Ristiinaan. 

Väliä onnettomuuden ja kehän alulle kerkesi tulla ehkäpä noin 4 tuntia ja Rosie alkoi näyttää jo normaalilta. Hyppäsimme siis kehään ja ensimmäinen kierros muiden 2 junnun kanssa meni hyvin, mutta yksilöarvostelussa kehän kiertäminen ei enää ontumatta onnistunutkaan. Mitä enempi Rosieta juoksutti, sitä pahemmin se alkoi ontumaan. Ihan sydämmestä vihlaisi, kun kultamussukainen niin pahasti alkoi onnahdella! Tuomarina meillä oli mätsäreistä jo tuttu Markku Kipinä, joka katsoi, että Rosie olisi saanut ERI:n (erinomainen). Markku ei halunnut antaa hyvälle koiralle huonoa arvosanaa, joten saatiin sitten EVA (ei voida arvostella.) Harmi! Mutta arvostelu sentään lämmitti sydäntä:

"Tasapainoinen, kaunislinjainen, hyvä luustoinen juniori. Hyvä eturinta ja riittävät kulmaukset. Syvä hieman lyhyt rintakehä. Vahva takaosa. Kauniit pään linjat. Hyvä purenta. Liikkuu riittävällä askeleeella, mutta tänään ontuu selvästi. Ontumisesta johtuen EVA."

Seuraavat näyttelyt olivatkin sitten nyt viikonloppuna eli 3 päivää putkeen meni Sawo-Shown ja helteiden merkeissä. Rosie jaksoi kumman hyvin, mitä nyt tänään (sunnuntaina) neiti päätti olla vähän veemäinen kehässä ja keljutella närpimällä näyttelyhihnaansa, kun ei ois helteessä huvittanu juosta :D Ja tuomari oli vaan sitä mieltä, että oikea temperamentti tytsillä, jepjep! Olen kyllä Rosien tuloksin hyvin tyytyväinen ja samoin arvosteluihin. 

Perjantai 6.8. Tino Pehar, Kroatia:
"14 months. Good size and proportions. Typical head with femine expression. Elegant neck. Good body structure for age. Good movement." 

Tulos ERI JUK1 PN4 eli "suomeksi" laatuarvostelu: Erinomainen; Kilpailuluokka: 1./5; Paras narttu 4./34 !

Lauantai 7.8. Manuel Loureiro Borges, Portugali:
"Nice type, very femine. Good neck&Topline. Nice head & expression. Good ribcage for the age. Good proportions of body. Enough bone. Well angulated, nice mover."

Tulos ERI JUK1 (5 muuta junnua)

Sunnuntai 9.8 Ligita Zake, Latvia:"Correct type and size. Nice femine head, muzzle strong enough. Correct topline, very well developed body. Well angulated. Correct movement and temperament."

Tulos ERI JUK2 PN3 Vara-Sert! Narttuja oli sunnuntainakin kolmisenkymmentä!

Huimaa, mahtavaa. On toi meidän Rousari vaan niin nätti! Ihanaa oli myös, kun Rosien sukulaiset sekä kaverit menestyivät. Harmi vain, että helle vei paljon mehuja ja enempi sosialisointi jäi vähemmälle. Olen jotenkin aina niin "jumissa" näyttelyissä, että mieluiten olen vain hiljaa ja jännäilen, ja toi helle vain pahensi sitä! Mutta oli kiva tavata ja tutustua Suviin ja Lauraan, sekä tietty ihastuttaviin Namiin & Peppiin sekä Beaan & Uniin! Kalakukkomaastoissa taas nähdään!

Seuraavat -- ja vuoden viimeiset -- näyttelyt Rousaria odottavat Helsingissä ja tuomarina erittäin tiukka Marja Talvitie. Me asetetaan siis rima aika matalalle ja toivotaan EH:ta :x


Rosie Ristiinassa. Kuva (c) Kirsi Aalto.

1 kommentti:

Suvi,Bea ja Uni kirjoitti...

oli kiva tutustua teihinki! Oli vaan tosiaan liian kuuma ja jännitys ja väsymys, niin ei älynny tai jaksanu olla ihan sosiaalisimmillaan!:D mut kalakukoissa sit turistaan enemmän!