tiistai 25. toukokuuta 2010

Lisää Sima-raporttia

Sima on sisustanut meidän lattioita leluilla ja räteillä :)

Siman kanssa tuntuu sujuvan arki kuin tanssi. Kissat sietää sitä ja mikä parasta, Rosie on ottanut sen "laumaan" tarkoittaen, että Simakin saa nukkua sohvalla Rosien kanssa ja viime yön Sima nukkui meidän kanssa sängyssä ilman, että Rousaria olisi hirveesti ällöttänyt. Ja sikeästi ukkeli nukkuikin... Ei yhtään heräillyt ja pidätti aina aamuun asti pissiään! Rosie on selkeästi alkanut tykätä pikku-ukkelista, eikä enää kärsi sima-yliannostuksista kuten alkuun. 


Meiko katsoo Simaa ja toteaa: "Hyi helvetti! Nyt tuo pesä on pilalla!!"

Sima kyllä aina välillä hurjistuu, jolloin se jahtaa kissoja. Mutta Rosie oli ihan samanlainen 6kk ikään asti :p Minkäs sitä koiranpentu (erityisesti whippet) luonteelleen mahtaa, kun luulee, että nyt on hyväkin hippaleikki meneillään. Onneksi Sima on hyvin perso nakeille ja malttaa jättää kissat (no, enimmäkseen Tuisku-ressun) rauhaan. 

Sima on kyllä toisaalta hirmu nopeaoppinen. Se osaa jo seurata kauniisti hissiin ja tietää, mikä on meidän kotiovi. Se ymmärtää jo seisottamisenkin päälle. Välillä Simppa seisoo niin tiptop ilman herkkua,että ihan hirvittää, mikähän mestari siitä oikein isona tulee :)) Ainut tosiaan mitä se ei oikein opi on ne kielletyt asiat ja tässä varmaan vaikuttaa eniten se, että Sima ei usko kieltoja. Olen antanut kieltämisen oikeastaan jäädä, mitä nyt nappaan sen kiinni "ei!"-murahduksen kera, jos se jahtaa Tuiskua. Sima ei osaa ei-sanaa, mutta ei se kyllä usko murinaakaan, eikä käsien läpsytystä. No, olen  vähän harjoiteltu jätä-käskyä sekä yritetty vain tehdä kiellettyjen asioiden tekemisen mahdottomaksi (kuten peittänyt kukkaruukun muovipussilla estääkseni Siman innokkaat puutarhurihommat.) Tuhoamista kuten huonekalujen pureskelua Sima ei ole vielä ainakaan yrittänyt ja toisaalta jos sillä on paljon sellaista kytevää energiaa ja hieman väsynyt mielentila niin hyvin toimii possunkorva suuhun rauhoitteeksi. Tai sitten jokin älyhomma, kuten kongi tai latz-laatikkoon pistetty keksi.

Sima on tutustunut Siran lisäksi naapurimme koiriin, Piituun ja Lakuun (irski ja dreeveri) ja molempiin koiriin Sima tutustui hirmu reippaasti ... ja yritti astua uudet kaverinsa, tottakai :) Sehän on jo Siman trademark. Tässä kerrostaloasumisessa on myös se hyvä puoli, että koko ajan tulee ihmisiä vastaan ja ennenkaikkea erilaisia ihmisiä. Eilenkin oli talkooväkeä takapihalla ja kaikki ihasteli Simaa ja Simaa kiinnosti kaikki. Huomenna mennään tutustumaan Tinka-whippettiin ja tänään ehkä käväistään illalla kentällä taasen Siran kanssa :) On pojalla ainakin touhuamista ennenkuin keskiviikkona (?) lähtee takaisin Vuorelaan siskon ja Bonny-emon luokse.

Nyt meinasin alkaa tehdä vaatekaapinsiivousta, jos noi koiruudet vain tämän sallii!

ps. Unohdinpa muuten kirjoittaa, että 16.5 mätsärissä Rosie sijottui Sin2 ja sai ihka ensimmäisen pokaalin! :) Huippua!

1 kommentti:

Anita kirjoitti...

Hyvältä näyttää Rosie posetuksessaan! Vaikka panta onkin "ei näyttely" -mallia... ;DDD

terkkuja,

Kenzola