keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Paluu aksatauolta

Vietimme Rosien kanssa 1,5kk - 2kk agilitytaukoa tässä talvella/keväällä. Syynä oli lähinnä kiireet ja treenikaverin, Hippu-sheltin, jäänti selkätoipilaaksi. Päätin vihdoin ja viimein kuitenkin ottaa Musti ja Mirri Areenalle kesäkaudeksi avaimen (140e, kallish!) ja alkaa sitten treenailla joka viikko ainakin kerran.  Hippukin kun on tuota pikaa taas treenikunnossa. Tänään oli ensimmäinen kerta, kun aksaamassa käytiin pitkän tauon jälkeen, ja seuranamme oli Marjo ja Sira-welshi.

... Ja voi jestas Rosien iloa! :D 


Kentälle päästyään Rosie kävi läpi heti ensimmäisenä lempiesteensä, A:n ja puomin ja juoksenteli sitten puolittaisia eriä keppejä ja pujahteli putkiin. Varsinaiset harjoitukset menivät mukavasti, kun koira oli motivoitunut ja innostunut! Minusta tuntuu, että olemme Rosien kanssa kehittyneet tässä tauon alikana kumpainenkin :) Rosie on saavuttanut ehkä hiukan kärsivällisyyttä aloilla istumisen suhteen ja minä osaan rauhoitella tuota elukkaa, kun se käy aina niin kierroksilla kentällä. 

Tehtiin mm. keppejä kaarilla. Rosie teki nyt 12 keppiä, mutta ensi kerralla jätän määrän vielä kuuteen, koska viimosilla kepeillä karkailuja namikupin perässä tuli pari kertaa. Lisäksi teimme pientä rataa, jossa oli yksinkertaiset ohjauskuviot sekä irtaantumista. Valitettavasti koska avustajamme Marjo  filmasi meitien suoriutumista, niin näissä seuraavissa kahdessa  videossa ei näy namialustan oikeaoppista käyttöä... siis että avustaja lisäisi siihen palkan kun suoritus menee nappiin! Jouduin sitten itse tiputtamaan naudan sydäntä alustalle.
 Heh, löytyipä tässä tällainenkin todellinen arkistojen aarre... Vauva-Rosie kiipeilemässä Vuorelan koirapuiston puomia! Nyt illalla leikkasin Rosien kynsiä. Rosie on  alkanut ahdistumaan kynsien leikkuusta ihan ykskaks ja enkö  vielä mennyt ja naksassut verille yhden kynnen :( Eli seuraava kynsienleikkuu tulee olemaan entistä vaikeampaa. mitä todennäköisimmin. Nyt Rosie solotossuilee täällä sisällä ettei veri leviäisi... Äh, että harmittaa !!!

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Minun täytyy häpeäkseni myöntää, että saksin Rotan kynsiä leikatessa jokseenkin joka kerta ainakin yhden kynnen verille. Kissojen vaivattomaan kynsienleikkuuseen tottuneena minun on ollut tosi vaikea oppia leikkaamaan mustia kynsiä, eikä asiaa auta yhtään, että sillä elukalla on joka kynnessä se ydin ihan eri kohtaa kuin muissa. Jos yhdestä kynnestä leikkaa 2mm ilman verta, niin toisessa kynnessä se on jo liikaa.

Mulla onkin tätä varten Bio-Groomin Sure Clot-jauhe, jolla loppuu se vuoto justnytheti eikä sotke paikkoja.

Ja mitä tulee koiran reaktioihin, Rotta on pennusta asti opetettu siihen että ne kynnet leikataan hyvällä tai pahalla, eikä vingertämisellä tai kiljumisella saa kuin itsensä entistä pahemmin kuseen. Vahingon sattuessa kynsienleikkuussa en ole missän vaiheessa reagoinut asiaan tasan mitenkään, töpännyt vuotavaan kynteen vain sitä jauhetta ja jatkanut leikkuuta muina miehinä. Näin ollen ei koirakaan reagoi asiaan mitenkään.

Myönnettäköön että minulla on sille koiralle melkoinen natsikuri, kukaan muu ei varmaan saisi siltä kynsiä leikattua, ei ainakaan anoppi, joka lässyttää ja paapoo ja Rotta vedättää sitä ihan 6-0! :D

Mia kirjoitti...

Voi ihana Rosie <3 Katselin tein videot ja tuli NIIN ikävä kimppatreenejä, onneksi ens viikolla jo mennään! Aivan hurjalta näyttää tein kehittyminen tässä mein taukoajalla, ihanaa päästä taas tekemään tein kanssa treenejä :) En malta oottaa!