tiistai 19. lokakuuta 2010

Hailuoto 15-17.10Jaaha, eipä varmana olisi tullut nähtyä upeaa Hailuotoa ellei sitten koiraharrastuksen kautta. Hailuoto on Perämerellä sijaitseva saari, jolle päästäkseen tulee ajella Oulunsalosta autolautalla 25min (mikä, by the way, oli erittäin jännä kokemus pimeellä.) Hailuotoa kutsutaan "Perämeren helmeksi" ja sitä se kyllä on! Melkein olisi voinut uskoa olevansa ulkomailla, kun metsässäkin oli hiekkapohja.  Ja aamupalalla pääsi ihailemaan majakkaa wau :)

(Kuva: Hailuoto.fi)

Lenkillä koirien kanssa.
Suvi ja Laura ihmettelevät mökkimme ovea. Bea vahtii ikkunasta.Mökkiasutuksemme oli viihtyisä ja sisälsi kaiken oleellisen (jopa telkun!) Parasta tietty mökissä oli, että se oli ihan kisapaikan vieressä. Luksusta oli katsella mökin ikkunasta, mikä lähtö oli meneillään ja suunnata sen mukaan lämmittelemään! Finaaleja odotellessa kerkesi sitten tehdä ruokaa ja huilia.

Kisavarustuksemme: Peppi (Jagodas Incandescent), Rosie ja Bea (Pikkunokan Bedazzled)
Rosie ja Bea viettävät laatuaikaa "ei koiria sängyille"-mökissä.Täytyy kyllä kehaista -- no, kehaista ja kehaista, tätä mieltä ylituomarikin oli --  että whiput teki todella upeita suorituksia maastoradalla. Rata oli ihan rannassa ja viehe meni milloin vesirajaa pitkin milloin "pöpelikössä" mutkitellen dyynien ja kaislojen lomassa. Meidän tehotyttötrio napsivat kaikki ihan uskomattomia pisteitä ja sijottuivat kärkeen 17 whippetnartun juokosta! Tässä narttujen kuuden kärki:
  1. Sökövintin CD-Espresso ae: 250 + fin: 275= yht. 525 pist. SERT 
  2. Macarenan Baccarat ae: 260 + fin: 265 = yht. 525 pist. SERT 
  3. Gaselle's Bed of Roses ae: 253 + fin: 268 = yht. 521 pist. SA
  4. Pikkunokan Bedazzled ae: 250 + fin: 264 = yht. 514 pist. SA
  5. Tarumetsän Pocahontas ae: 249 + fin: 258 = yht. 507 pist. SA
  6. Jagodas Incandescent ae: 250 + fin: 254 = yht. 504 pist. SA
Niille tiedoksi, joille maastoharrastus on tuntematon, niin yli 500 pistettä on HUIPPUtulos! 540 pistettä ois jo legendaarinen tulos, joten siihen suhteuttaen Rosie juoksi todella upeasti... Toivottavasti saan jostain kuvia näytille. Olin sunnuntaina aivan äimänkäkenä, kun Rousari vetäisi hirmuiset pisteet finaalista. Ja kuinka pienellä erolla se jäi vaille sertiä., ihan uskomatonta! Upea päätös meidän pienimuotoiselle kisakaudelle. Ensivuonna on todella ihanaa päästä taas kisaamaan. Toivottavasti Rosie jatkaa juoksemistaan samoissa merkeissä! 

Rosie 3./17 --  SA-ruusuke ja upea pokaali.

Palkintojen jaon jälkeen jätimme hyvästit Hailuodolle ja ajattelimme ehtivämme vielä hyvissä ajoin Iisalmeen Suvin porukoiden luokse. Ja vitut, siellä me lauttajonossa vielä iltakasilta törötimme ja katsoimme katkerina, kuinka etuajo-oikeutetut amikset pyyhälsivät viereistä kaistaa jonon ohi. Lauttaa odotellessa söin kalleimman, mutta ehkä myös maittavimman, hampurilaisen ikinä: vuohenjuustohampsa ysi ee by Hailuodon grilli. Ainakin nälkä lähti. Meillä kävi melkonen pulla, että ees mahduttiin klo 20:00 lähtevään lauttaan ja tämä vähän kevensi turhautunutta tunnelmaa autossa. Iisalmessa oltiin perillä puolenyön maita ja sinne jäätiin yöksi. Kiitos vieraanvaraisuudesta Suville ja Suvin vanhemmille!

Aamulla tytöt pääsivät rallaamaan ihanissa maaseutumaisemissa! Koirilla oli huippu hauskaa... ainakin siihen asti, kunnes teinit (Rosie ja Uni) ottivat vähän yhteen yhden kurasen hanskan takia, pässit :D


Uni, hanska, Rosie ja Bea

Porukka kirmaa.

Sellainen reissu. Toivottavasti Hailuotoon kyetään ensivuonnakin järjestämään kisat, ja toivottavasti myö päästään silloinkin paikan päälle! 

8 kommenttia:

saila kirjoitti...

Olipa jännittävä kisakertomus ja hulppea tulos!! Onnea Rosielle!!
Taas ihan huippuhienot kuvatkin koiruista :)

saila kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
saila kirjoitti...

Höh, tuli kahteen kertaan, kun pöhkö bloggeri väitti jotain ihan muuta :P Poistin tuplan.

Bediitta kirjoitti...

Onnea hienosta tuloksesta, ja upeita kuvia koiruuksista! :)

Suvi kirjoitti...

Kiitos vaan seurasta teille! Jospa nähdään taas pian=)

Laura kirjoitti...

Oli kyllä mahtava reissu! Onnea vielä Rosielle upeasta juoksusta :)

Maria kirjoitti...

Hailuoto on tosiaan aivan ihana paikka, ja on niin luksusta jos pääsee ihan kisa-alueen vieressä oleviin mökkeihin - kuten olitte päässeet. Itse juurikin tuosta lauttamatkasta katkeroituneena (tai no siitä odottelusta) en ole kovin innoissaan sinne uudestaan lähdössä, mutta kiva lukea näitä muiden tarinoita :)

ps. Hailuodossa oli viime syksynä kaunein tähtitaivas, jonka olen ikinä nähnyt. Aivan tajuton!

Elina kirjoitti...

Kyllä varmana nähdää, Suvi! Ajattelin, että voisi tulla Joensuussakin käymään. Pääsis näkemään sen Naminkin ja sit voisin pakata Sima-Saatanan mukaan nii näkisitte työ sen sitten puolestanne.

Maria: Niin oli tänäkin vuonna! Todella kaunis, jotenkin niin aava ja kirkas tähtitaivas <3 Me suunniteltiin, että ensivuonna pitää tehdä niin, että lähtee vasta kisaa seuraavana päivänä ajelemaan pois, niin ei juutu lauttaruuhkaan ;)