sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kissanhiekka-suosituksia kaivataan

Wordl's Best  kissanhiekka? Kokemuksia?

Meillä on se oma merkki taasen hakusessa, kun Extreme Classic on nyt zooplussallakin jo 17e / 15kg. Kokeiltiin myös Bio Katsia mutta en ole täysin tyytyväinen. Hiekka loppuu liian nopeasti, tai sitten olen hämääntynyt.

Rosien niska kuntoutui tulehduskipulääkkeillä ja neiti on päässyt peuhamaan bestiksensä Bonnyn kanssa sekä koirapuistossa! Ensiviikolla tähdätään matchshowhun.

Katsokaas nyt, kuinka hyvin Rosie jo osaa:Rosie 4,5 kk seisoo.


Rosie ravaa.

Tämä osaaminen saattanee kuitenkin unohtua kehässä...

Tällä hetkellä olen huolestunut Meeristä, koska näyttäisi, että historia toistaa itseään. Viime vuonna näihin aikoihin Meeri sai pissatulehduksen. Nyt näyttäisi olevan sama tilanne. Pissapaakut ovat Meerin kohdalla jääneet puoleen normaalista; Välillä tulee vain tippa tai kaksi. Ruokaa menee ja leikkikin kelpais, eli huomiseen kyllä jaksetaan. Antaisikohan Paavo suoraan antibiootit, vaikkapa ihan soittona apteekkiin? Allekirjottaneen pitää kyllä vilkaista peiliin, kun on antanut Meerin taas lorvia parvikkeella niin paljon kun neitiä on sattunut huvittamaan. Viime vuonnahan tulehdus otaksuttiin johtuvan vedosta ja kylmettymisestä.

Ilmoitusluonteisesti pitää kirjottaa tänne, että kisset menee ruokaremontille! Kolmas kerta se toden sanoo! Eli toisinsanoen tätä on jo aiemminkin yritelty, onnistumatta. Raksubaari menee konkkaan ja kissat siirtyvät kolmeen ruokintakertaan. Tarkoituksena olisi aluksi raksujen ja lempimärkisten avulla totuttaa ne ruoka-aikoihin. Sitten aletaan suunitella lihan ottamista kuvioon mukaan. Rosie on ilmottautunut vapaa-ehtoiseksi jätemyllyksi, joten kisseille kelpaamatonta lihaa ei tarvitse heittää pois. Haluaisin kokonaan eroon huonoista ja kalliista märkäruuasta, kuten RC:stä ja Perfect Fitistä. Sen sijaan haikailen, että esim. zooplussan Herman's Organic märkis voisi olla hyvää varapöpelöä jos lihaa ei ole syystä tai toisesta.

Applaws vaikuttaa muuten todella hyvältä kuivaruualta, ollaan nyt pari viikkoa testattu! Maistuvuudeltaan se ei ole paras, mutta meidän nirsokolmikolle ei ole koskaan maistuneet viljattomat raksut niin hyvin. Uusi felidae ruoka vaikuttaa kanssa mukavalta. On perus hyvä, mutta edullinen! Pitää joku kerta siihenkin tutustua ellei sitten kokonaan jumahdeta tähän Applawsiin (sekään ei ole hirveän kallista, jos tilaa zooplussaltam ja 80% lihapitoisuus on aika kova juttu.)

Nyt sitten takaisin lukemaan Tiede, Tutkimus ja Tutkielma kirjaa -- Jee :D 

4 kommenttia:

Tinittin kirjoitti...

Mää tilasin Zooplussalta sitä Golden greyta (sitä kalliimpaa) ja se on nyt viikon käytön perusteella osottautunut mun mielestäni paremmaksi kun extreme classic! Tosin me ollaan käytetty sitä hajustettua versiota extremestäkin. Tuo Golden grey pitää hajut paremmin (näin 5 kissan taloudessa se hajunpitävyys on aina extraa, kun vessat täyttyy nopeasti päivän aikana).

Hra Mäykynen kirjoitti...

Extreme Classicia on viime aikoina saanut kissanäyttelyistä hyvin halvalla. Meille sitä kannettiin viimeksi URK:n näyttelystä hintaan 12,5 € / 16 kg. Mutta tietysti tämän mainoksen jälkeen sen hinta kaikissa kissanäyttelyissäkin nousee ainakin viidellä eurolla ;)

Meillä on kokeiltu Herman's Organic märkäruokaa, mutta täytyy sanoa, että mielestäni se on aikalailla rahastusta luomu-nimikkeellä. Ruoka on kallista, mutta silti tehosekoittimessa muussatun vellin näköistä, haisee ja näyttää pahalle ihmissilmään ja ainakaan Mäykyselle se ei kelvannut, vaikka yleensä kaikki ruoat uppoavat. Eikä kelvannut myöskään kaverin kissalle. Mutta ehkä teillä tuo maistuu paremmin :)

saila kirjoitti...

Kylläpä Rosie osaa!
Hiekoista en osaa sanoa muuta kuin että pitäydyn Ökö plussassa itse :D
Hommaappa Meerille Cantharista ettei tarvitse turhia antbiootteja syöttää.. jos tarvitset lisäinfoa, niin laita sähköpostia ;) Voin lähettääkin tarvittaessa.

Mirja kirjoitti...

Meillä on ollut öko plussaa, joka tuntuu riittoisalta, eikä nyt mitenkään mahdottoman hintaista ole. Nyttemmin se tosin on alkanut pölytä enemmän kuin ennen, varsinkin pussinloput pölähtelee laatikossa varsin paljon.

Odour Buster oli aika hyvin paakkuuntuvaa, piti hajut hyvin ja kissatkin tykkäsi, mutta on kyllä aika kallista.

Sitten meillä on ollut jotain ihan kauheaa hajustettua mikrohiekkaa, jonka paakut leviää lapioitaessa ja se hajukin on ihan hirveä. En muista minkä merkkistä, kellertävä pahvilaatikko se oli. Nyt sitten arvotaan, että mitäs seuraavaksi.

Meillä on siis Öko Plus edelleen toisessa laatikossa, toiseen sitten on laitettu sitä mikrohiekkaa. Molempia käytetään tasaisesti enimmäkseen seuraavalla jakaumalla: Öko Plussaan isot jätteet ja mikrohiekkaan pissat. Siksipä tarttiskin nyt hyvin paakkuuntuvan mikrohiekan. Ajattelin Ever Cleania tai Extreme Classicia kokeilla, kun mainostavat paakkuuntuvansa mainiosti.