perjantai 19. marraskuuta 2010

Huomenta!

Voiko vapaapäivä alkaa paremmin kuin Rosien ihanien nappisilmien tuijotuksella? Tuskin.   

Blogi on ollut hiljaiselossa, kun mitään sen suurempaa ei ole sattunut. Ainut normaalista poikkeava episodi oli n. 2 viikkoa sitten sattunut ihmeellinen aivasteluepisodi, jossa aluksi Tuisku alkoi aivastelemaan, Tuiskua seurasi Meiko ja lopulta Meerikin aloitti. Siinä sitten tiuhaan tahtiin kaikki möykkylöiset olivat niiskuttelemassa neniään. Kysymys nosti päätään  -- Oliko möykkyihin iskenyt nuha?!

Sohvaperuna.
 
Minä hätääntyneenä otin yhteyttä kissa-asioiden luottohenkilöömme, Senjaan. Ihmettelin ja kummastelin, mistä tauti olisi voinut tulla? Emmehän ole käyneet näyttelyissäkään vuoteen! Senja käski miettiä kissanhiekkaa, ja totta, meillä oli silloin käytössä erittäin pölisevä hiekka. Nimittäin ....

Kuva: zooplus.com

Kun tiikerikissanhiekka, joka lukuisista lupauksistaan huolimatta oli susi, lähti vaihtoon, niin aivastelukin loppui siltä seisomalta. Viiksien herkät nenät eivät kestäneet tätä lisäksi vauvatalkin hajuista hiekkaa. Tällä hetkellä meillä on jälleen käytössä Extreme classic, mutta olenpa tehnyt siitäkin (samoin Oudour Busterista) havainnon: Vaikka hiekka ei alkuun pöllyäisi, niin kun se on ollut laatikossa sellaisen 3 viikkoa, se alkaa pöllyämään.

Extreme Classic ja etenkin Oudour Buster ovat kalliita kissanhiekkamerkkejä, joita toivoisi voivansa käyttää mahdollisimman kauan. Hyvin ne puhtaana pysyvätkin, mutta meillä ongelmaksi tulee hiekan pöly. Meiko ja Tuisku ovat erityisen herkkiä pölylle. Ihanne olisi, jos pystyisi siirtymään kokonaan pelleteihin, mutta sitäkin vaihtoehtoa on yritetty -- Ja Meerin virtsateiden hyvinvoinnin kustannuksella en kokeilua aijo uusia. On se kumma, kun ei tahdo löytyä suhteellisen hyvää hiekkaa, joka olisi hinnaltaan sellaista, että sen raaskisi n. 3 viikon välein heittää menemään ja pistää uusi hiekka. Ja kun ei näyttelyissäkään käy, niin ei niissä  komeilevia Extreme Classic tarjouksiakaan voi hyödyntää. Onko kellään kokemuksia Mustin ja Mirrin omista hiekoista? 

Nämä hiekkaongelmat tuntuvat olevan meidän ainainen ongelma. Seuraavaksi kokeilemme, vielä kerran, ököplussaa. 

2 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Entäs semmoiset silikaattihiekat? Itsellä ei ole kokemusta, mutta käsittääkseni eivät ainakaan pölisisi...?

Itse suosin mieluiten noita biohajoavia. Zooplussan porta pine on nyt kokeilussa. Kissat tykkää tosi paljon (on hienompirakeista kuin öko plus, tosin reilusti kalliimpaakin) ja vaikka tuo nyt jonkin verran siivoillessa ja laatikkoa täyttäessä pölisee, niin ei häiritsevässä määrin.

Elina kirjoitti...

Kiitos kommentista!

Meillä oli joskus niitä silikaattejakin. Ongelmaksi tuli, etteivät ne oikein toimi 3:n kissantaloudessa... Olivat ihan vaihtokamaa parissa viikossa! Yhdellä-kahdella kissalle ne varmaan pelittäisikin. :)

Hmm, porta pinea voisi kokeilla ökön jälkeen! Kiitti vinkistä!